HTML

Legénykonyha

Tükörtojás, halott állatok, megalázott növények. Benne van, hogy elbasszuk.

Friss topikok

Címkék

alkohol (6) bélszín (1) büfé (7) cb350 (2) cserna-szabó andrás (2) cukor (2) dráma (1) dugás (5) édesség (3) étel (6) étkezde (5) étterem (1) fakanál (4) falatozó (3) főzés (5) freud (1) haiku (3) halál (5) honda (1) ital (1) kolbász (2) kritika (3) lázár ervin (1) lecsó (4) legénykonyha (5) lencse (1) monológ (2) nyár (2) pác (1) pácolás (1) pálinka (1) panellakás (2) panellecsó (1) recept (4) rozé (1) szerelem (4) szex (2) tőgy (1) vacsora (1) vér (1) vita (1) Címkefelhő

Panellecsó

2012.06.08. 15:16 Csák Gergely

Itt a nyár, a lányok melle között sós ízű gyúelegy gyűlik, felkerülnek a szalmakalapok, a napszemüvegek és lekerülnek a bikinifelsők, a Legénykonyha stábja ilyenkor kiköltözik a kertbe, hatalmas, halott állatokból álló húsokat pácolni és grillezni, foci EB-t nézni, Prometheust nézni a hűvös moziba vissza, ócska bérházak gangján üldögélni egy pohár rozéval, szóval megpróbálni túlélni az elkövetkezendő harminc évet a sivítozó gyerekkel, a házsártos felséggel, szívinfarktussal és a válsággal.

Ilyenkor már lehet kapni értelmes áron paradicsomot és paprikát a piacon, aminek már van valami íze is, magyarán lehet úgy beleharapni, hogy az ember ne csak a permetezőszert és a vizet érezze benne. A lecsó tipikus férfikaja: könnyű, gyors, azt teszel bele, amit akarsz, egyszerű megcsinálni, lehet randa, de nehéz elrontani.

A fineszes stahljuditok a lecsóhoz lehúzzák a paradicsom bőrét, amit forró vízbe tesznek, hogy könnyebben lejöjjön, de a rozétól kótyagos, negyvenfokos melegben izzadó, félmeztelen panelcsótánytól ezt nem lehet elvárni, ő csak belehullajtja könnyeit a hagyma felvagdalása közben a tálba, meg a mellszőrét kicsit belefőzi, de ez már nem zavar senkit az Eb nézése közben.

Ami most következik, annak olvasása után bármely kifinomult gasztroblogger a szívéhez kapna, ugyanis ez a prosztó megoldás, amit itt leírunk. A lecsó, az igazi panellecsó nem tűri a finomkodást, nem kell bele cayenne bors, sem drága bor: oda kell baszni a rezsóra, összerottyantani a zöldségeknek ezt a csodás elegyét és bezabálni, vastag fehér kenyérrel, szuszogva-izzadva, mert csíp, mint az állat és hozzá kibaszott meleg van.

A hagymát nem kell kicsi kockákra vágni, elég csak úgy össze-vissza, aztán bele egy mély serpenyőbe, rá a cukkinit (ha nagyon elegáns vagy és nincs elég paprika otthon). A cukkinit nem árt hosszában félbevágni és aztán leszeletelni, mert így is lesz vagy húsz perc, mire megpuhul a serpenyőben. Addigra a hagyma is üveges lesz. Félúton beleteheted a kicsumázott TV-paprikát és - nagyonfigyelem! - bogyiszlóit is, de abból maximum egy-két darabot. Ha igazi bogyiszlói, akkor elég lesz max kettő, mert kifelé is csípni fog.

A paprika is puhul közben megsózni, megborsozni - hogy mennyire, rád bízom - , több fűszer nem is nagyon kell bele. Az ínyence tehetnek bele zöld fűszereket, de nem kell vele vesződni.

Amíg puhul, paradicsomot felvágni, aztán a puha zöldséges katyvaszra önteni. Még főzni egy darabig. Ízlés szerint ráverni néhány tojást. Ízlés szerint a cukkinivel együtt, az elején belekarikázni némi kolbászt. Arra vigyázni, ne süljön oda, mert a kolbász odaégve keserű.

Ennyi.

Kibaszni az asztalra a serpenyőt, nagy kanállal szedni mindenkinek, vágni kenyeret és betolni.

3 komment

Címkék: rozé nyár recept lecsó panellakás panellecsó

A bejegyzés trackback címe:

https://legenykonyha2.blog.hu/api/trackback/id/tr24573752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kurtvonnegutemailcime 2012.06.09. 16:21:01

kurvára félreértetted, szerzőtárs, művedet: a pesti paradicsomnak íze nincs, színébe ment el az is, hogy színe legyen, úgymond felbaszták a szagot ragnak, multiparadicsom van, meg multipaprika is, júliusban majd megmutatom, hol lakik a lecsóhasú jósiten különben. zmeg.

Csák Gergely · http://zummaikido.hu 2012.06.09. 21:49:04

Ez a sajtos, löttyedt segg mi a lófaszt keres a bejegyzésben...?

kurtvonnegutemailcime 2012.06.10. 01:43:26

hogy beszélsz te a terence hillről? magyarhangja újréti lászló?
süti beállítások módosítása