HTML

Legénykonyha

Tükörtojás, halott állatok, megalázott növények. Benne van, hogy elbasszuk.

Friss topikok

Címkék

alkohol (6) bélszín (1) büfé (7) cb350 (2) cserna-szabó andrás (2) cukor (2) dráma (1) dugás (5) édesség (3) étel (6) étkezde (5) étterem (1) fakanál (4) falatozó (3) főzés (5) freud (1) haiku (3) halál (5) honda (1) ital (1) kolbász (2) kritika (3) lázár ervin (1) lecsó (4) legénykonyha (5) lencse (1) monológ (2) nyár (2) pác (1) pácolás (1) pálinka (1) panellakás (2) panellecsó (1) recept (4) rozé (1) szerelem (4) szex (2) tőgy (1) vacsora (1) vér (1) vita (1) Címkefelhő

Talpasomlett, ólé

2013.01.13. 12:30 kurtvonnegutemailcime

Énnekem azt hiszem elegem van.

Nem kámpicsorodni akarok, szájamat húzni, csak írni, csak addig nem gondolni a félelmeimre, amíg írok. Pontosabban.

Ezért szeretek főzni is. Például ezért szeretem a talpasomlettet: mert amíg pepecselek, addig a lélekben kuss van. Addig nincs elegem. Addig elsózok, elcukrozok, túlkeverem, elégetem, szétzsírozom. De elbaszni az ételt valójában nem lehet: maximum annyi történik ugye, hogy éhen maradunk. Maradok. Egyedül. Ha nem többnek főzünk, csak  magunknak, ami a legénykonyha leglényege ugyebár, akkor nem bántunk meg senkit. 

Én már nem akarok megbántani senkit többet.

Talpasomlettet az ember úgy csinál, hogy egyedül lesz. Két lehetőség van olyankor: megpróbál nem egyedül lenni, és akkor reggelire a kisasszonynak talpasomlettet kuktál. Ha nem jön össze: önnönmagának ritkán szórakozik órákig, de előfordul - ez a második opció. Krumplit főz mindenesetre, egyet, kettőt, amit, ha készen van, vagy inkább előtte, karikára szeletel. A krumplit később megforgatja forró tűzön teflonyban, majd erre veri rá a kicsi liszttel felvert tojást. És voltaképp azt csinál, amit akar: énfelőlem aztán kéményseprőt is tehet bele, szeletelve, ízlésesen. A talpa a lényeg, és sonkával szoktam, kis cukor mehet, sok fokhagyma, különben széttúrni sem szabad, egészben marad, hogy jól feldagadjon, mint a fasz.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://legenykonyha2.blog.hu/api/trackback/id/tr565015306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kurtvonnegutemailcime 2013.07.13. 10:05:39

értelmiségi picsogós pöcs!
süti beállítások módosítása