HTML

Legénykonyha

Tükörtojás, halott állatok, megalázott növények. Benne van, hogy elbasszuk.

Friss topikok

Címkék

alkohol (6) bélszín (1) büfé (7) cb350 (2) cserna-szabó andrás (2) cukor (2) dráma (1) dugás (5) édesség (3) étel (6) étkezde (5) étterem (1) fakanál (4) falatozó (3) főzés (5) freud (1) haiku (3) halál (5) honda (1) ital (1) kolbász (2) kritika (3) lázár ervin (1) lecsó (4) legénykonyha (5) lencse (1) monológ (2) nyár (2) pác (1) pácolás (1) pálinka (1) panellakás (2) panellecsó (1) recept (4) rozé (1) szerelem (4) szex (2) tőgy (1) vacsora (1) vér (1) vita (1) Címkefelhő

Lecsó, lecsó

2015.05.19. 09:54 kurtvonnegutemailcime

Nem mehetünk el szó nélkül a Nagy Nemzeti Lecsókérdés mellett.

Lecsókérdés van. Úgy tűnhet, hogy Cserna-Szabó őrgróf neves, a probléma köré rottyantott esszéjében leírt már mindent, amit érdemes, ám mi, itt a Legénykonyhán úgy gondoljuk, egy fontos aspektusa kimaradt a szottynak.

Ami pedig: a dugás.

Az ember kiskamasz korában, ha a pénztelenség közepette csoda folytán mégiscsak fehérmájhoz jut, mit csinál: matat, magabiztosnak mutatkozik, menőzik vele mondhatnók’, aztán persze elsiet, maszatol a nőn, és olyan gyorsan ontja önnönmagát az asszonyi hasra, „hogy utána a vonatot is eléri még”.

Az ember kiskamaszként, aprófelnőttként: döfköd. Az ember aprókamaszként, kisfelnőttként a lecsóval micsinál: pörköltösít, porpaprikáz. Elront. Élményt basz el, mert siet, beéri az élettel akkor is, ha kannás, olcsó, egyszerű, egyterű, véges és torz.

A Nagy Nemzeti Lecsókérdésről, ha disputa bimbódzik, egy dologról feledkeznek meg a jeles autorok és a tudós elmék furvást: hogy – a nyelés s a falás is nyalás” -  lecsót készíteni nem a nagyanyánk tanít meg (mint ahogy dugni se), hanem jómagunk. És ebben például a lecsó példátlan létállapot: egyszerre párhuzam, metafóra, és egy aktatáskás, öregségére mosolygós életvezetési tanácsadó, aki maga mellé sört szeret.

Mellbimbóba tudatosan, számító mód beleharapni, és megmaradni karmolásnál: egyenlő a túltenyésztett, multis paradicsomszörnyetegekről való lemondással.

Felfedezni a női köldököt olyan, mint elfelejteni a lecsó alá a hagymás pörköltalapot.

Ráismerni, hogy a lányos nyakakon pöndörödő babahajjal baszakodni mikor kell, és mikor muszáj a durvulás, hasonlatos a pillanathoz, mikor pöcsölés helyett durván roncsoljuk föl a tv-paprikát.

A kolbászt pedig a végén teszed bele. Csak hogy tocsogjon.

Az élettel jön meg a lecsónk, ezt felejtik el a nagyok. Aki jó lecsót főzni nem tud, nem is férfi talán.

Ha nő lennék, lecsőfőzetés előtt férfifaszba sose kapaszkodnék talán. Á, nem.    

 

(öregen vajon lesz-e lecsóm nekem még? s ha igen, milyen? Vannak bajok.)

Szólj hozzá!

Címkék: szerelem vér főzés dugás fakanál lecsó cserna-szabó andrás

A bejegyzés trackback címe:

https://legenykonyha2.blog.hu/api/trackback/id/tr645402798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása