HTML

Legénykonyha

Tükörtojás, halott állatok, megalázott növények. Benne van, hogy elbasszuk.

Friss topikok

Címkék

alkohol (6) bélszín (1) büfé (7) cb350 (2) cserna-szabó andrás (2) cukor (2) dráma (1) dugás (5) édesség (3) étel (6) étkezde (5) étterem (1) fakanál (4) falatozó (3) főzés (5) freud (1) haiku (3) halál (5) honda (1) ital (1) kolbász (2) kritika (3) lázár ervin (1) lecsó (4) legénykonyha (5) lencse (1) monológ (2) nyár (2) pác (1) pácolás (1) pálinka (1) panellakás (2) panellecsó (1) recept (4) rozé (1) szerelem (4) szex (2) tőgy (1) vacsora (1) vér (1) vita (1) Címkefelhő

Löcsó

2015.07.23. 22:31 kurtvonnegutemailcime

Önök ezt úgy olvassák, hogy asszonyi tollból való, ételpornó szinte, ha nem lenne benne tragédia és bánat.

Ha akarják, akkor olvassák úgy.

Önök döntése.

Az élet nem roadmovie!

 

 

Van egy kis, mondhatni csecse tó a szlovák határ közelében. A csecse tó pedig nyilván egy faluban van. Már az autóúti kanyarban érezni a pacal és a kevert jellegzetes, egyszerre gyomorforgató és édes kombóját.

 pacalporkolt-570x4271.jpg

NA Szóval, ha a faluba beérsz és balra nézel, rendszerint reggel 8-kor Feri bácsi már félpucéran támasztja a cangát a Harcsa kocsma mellett. Egyik kezében a sör, másikban az Élet, gyomrában már a kevert. Jobbra tükrös Mari - így hívják - a maga 90 évével együtt tolja felfele a maiszt és a friss spenótot a legalább 30 fokos emelkedőn. Szóval ebben az idilli faluban van egy csecse tó, nekem pedig egy kis faházam annak az emelkedőnek a tetején amerre tükrös Mari nyomja fel a portékát. Spenóóóót, friss a spenóóóót - ordítja. Le se szarják. Pedig ő csak eladna, semmi pénzért ráadásul, frisset, jót, házit. Lassan 10 éve tojnak tükrös Marira, de 8 biztos.

A faházam körül nyilván van egy kerítés. Nem azért, mert bármilyen határhoz is közel van a falu a csecse tóval, hanem mert a kapitalizmusban így szokás, elkeríted magad, véded ami a tiéd, megvetted, fizettél érte, pénzzel, nem tehénnel.

Ez a kerítésem elválaszt K bácsitól, a Vasas gyöngyszemétől, aki minden alkalommal, amikor meglát, megkérdi: nem építünk-e ide egy stadiont? A szomszédba, ha már úgyis mindenhova lehet,

ide miért ne.

- De ne told át a fűnyírót a kerítésemen megint, a múltkor is a hortenzia bánta, elkaptad a szélét - rázza piszkosul az ujját.

Azt - gondolom magamban.

Így, vigyázva a kurva kerítésre nekiállok lenyírni a kurva füvet, mert hát ha már megvettem pénzért, nem tehénért ezt a házat, és még kerítésem is van, ami csak az enyém, akkor már ha benéznek, átnéznek, lássák, hogy itt bizony rend van, virágzás van, meg jólét. Szóval nyírom, mint állat, csak úgy sistereg a penge - nemrég éleztettem - aztán hirtelen elakad. Mi a szar?

Cseszed, mégis átment a K bácsihoz.

Kész vége.

christoph-waltz-dancing-in-chair-inglourious-basterds_1.gif

 

Megfagyok, leizzadok, keresem a kurva hortenzia szélét, az utolsó kis bimbaját, lekapcsolom a gépet, leguggolok, úgy is nézem, még mindig izzadok.

Pár perc múlva, miután már életem legszebb pillanatai is leperegtek a szemem előtt, konstatálom, hogy K bácsi hortenziája érintetlen, a paradicsompalántám viszont romokban, pépben, már-már szószban hever előttem.

Nem baj, még mindig jobb, hogy saját magammal basztam ki, mint ha K bácsival tettem volna. Akkor K bácsi tuti szól a fél falunak és másnapra én vagyok az, aki ledózeroltam a Kislevelű utcát. Fűrésszel. Nem gondatlanságból, hanem előre megfontoltan. És akkor nyilván, kerítés ide vagy oda, nekem nem lenne maradásom a csecse tavas faluban.

Pedig szeretek itt.

Ha már így hozta az élet, megfogom a maradék paradicsomomat, kitépek hozzá gyökerestül egy hagymát és nekilátok Rendezgetni. Keservesen sírva, patakló könnyekkel vágom apró kockára először, majd cikkelyezem a hagymát. A rétegeket hasítva, mintha a szívemet szeletelném. Ezért még keservesebben zokogok. De ha már a gyökerénél fogva kitéptem, a kurva paradicsomon pedig átgázoltam, jusztis megcsinálom azt a kibaszott lecsót.

Szólj hozzá!

Címkék: étel édesség büfé legénykonyha cserna-szabó andrás

A bejegyzés trackback címe:

https://legenykonyha2.blog.hu/api/trackback/id/tr597650836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása