HTML

Legénykonyha

Tükörtojás, halott állatok, megalázott növények. Benne van, hogy elbasszuk.

Friss topikok

Címkék

alkohol (6) bélszín (1) büfé (7) cb350 (2) cserna-szabó andrás (2) cukor (2) dráma (1) dugás (5) édesség (3) étel (6) étkezde (5) étterem (1) fakanál (4) falatozó (3) főzés (5) freud (1) haiku (3) halál (5) honda (1) ital (1) kolbász (2) kritika (3) lázár ervin (1) lecsó (4) legénykonyha (5) lencse (1) monológ (2) nyár (2) pác (1) pácolás (1) pálinka (1) panellakás (2) panellecsó (1) recept (4) rozé (1) szerelem (4) szex (2) tőgy (1) vacsora (1) vér (1) vita (1) Címkefelhő

Lö Pác

2015.05.17. 07:05 kurtvonnegutemailcime

 A pácpartizán gondolt egyet, és elővett a mélyhűtőből öt szelet bélszínt.

Bár tudjuk, hogy sörrel felönteni vétek, a pácpartizán felelőtlen alak, szakállában epercsimbók a rosszaság, láttán Freud is csak legyintene: "Micsoda figura, eine Gleischikenkopf, hibáiból nem tanul, tessék, már megint holmi szeplős ideák nyomába ered, az élet behúzza a csőbe, nyilván az anyja csecse van a dologban. Senki se mondja, hogy nem szóltam, meine Kedveseim."

A pácpartizán azonban nem figyel Freudra, hiába pofázik. A pácpartizán túlságosan el van foglalva ahhoz, hogy egy idegbeteg osztrák intéseit megfogadja. Régi vágyát teljesíti inkább, és Soproni Démonba helyez el 5 szelet bélszínt, mely nem csupán csudás étek, de príma keretet ad egy többszereplős, ún. "posztmodern" bevezetés számára.

A pácpartizán (aki vagyok én) rettenetesen vágyik rá, hogy Ételeket nevezzenek róla el, ám, mivel az alanti recipe egyelőre kipróbálatlan, csiszolva nincs, ezért inkább emlékezzék meg róla az utókor Freud-pácként.

Vágyom, tehát vagyok.

Freud1931semmering.jpgÉn, Freud, meg valami helyi rüfke, 1931.

Amikor az ember Freud-pácot készít (vagyis hibáiból nem tanul), először is vásárol egy üveg Soproni Démont, mely fekete, mint az asszonyi lélek elszámoláskor, és keserű, akár a vízbefulladás. A fulladás nem véletlenül jut eszembe (már a pácpartizánnak): húsomat fojtani akarom, de lágyan akarom fojtani. Klopfolással a szent bélszínistenséguraság rituális bepácolása közepette túl sokat nem bíbelődök, kap két kokit a volt lakótársam nagykalapácsával. Oszt annyi. Az elalélt, kétujjnyi vastagságúra vágott darabokat mindezek után olívaolajban pergetem meg, nem tocsakolok, szinte csak simizem. Freud a fejét ingatja, és a nagyanyám köldökéről értekez, de nem hallom, mit, hiszen indokolatlan mennyiségű fekete- és zöldborsot darálok éppen össze-durvára. Belesimizem a húsba azt is. Az olajos-borsos hússzeletek ekkor kerülnek a démonba: a lé éppen ellepi az ötöket, akik boldogan tempóznak a mennyországba fel.

- Na de mein Herr, hát látott már maga sültet fokhagyma nélkül? - riadozik Freud, meg néhány materialista, akik bejöttek kíváncsiskodni.

- Hát de az van benne! - kiáltok fel, szemem fennakad - Az olyan alapvető, hogy van benne, hogy azt mondani sem érdemes! Meg egy kis fej hagyma is. Meg némi egész koriander. Meg egy kis csöves erős, elmorzsolva, mint az özvegyi könny. A végén, a húslazítás céljából egy fél limeot nyomtam szét, s így alkotja meg a pácom, kedves Sigi, az Ösztön-én, az Ego és a Superego páratlan összességét, mely maga az ember. Sigi, én teremtek, bazdmeg, te meg itt jössz a faszságaiddal, az az igazság. Maguk meg kicsodák? - nézek a materialistákra hirteln, akik azt válaszolják, hogyhát nyitva volt az ajtó.

Elzavarok mindenkit a picsába, a fejemben polkát ropnak a hangok. A bélszín lefödve fóliával, s amint megettük kedden, megértekezem majd, hogy működött a Freud-pác: talán a Beobachter Zeitung levelezési rovatában, bár ezt még nem döntöttem el.

 

Szólj hozzá!

Címkék: vita freud bélszín büfé pác pácolás

A bejegyzés trackback címe:

https://legenykonyha2.blog.hu/api/trackback/id/tr335566019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása