HTML

Legénykonyha

Tükörtojás, halott állatok, megalázott növények. Benne van, hogy elbasszuk.

Friss topikok

Címkék

alkohol (6) bélszín (1) büfé (7) cb350 (2) cserna-szabó andrás (2) cukor (2) dráma (1) dugás (5) édesség (3) étel (6) étkezde (5) étterem (1) fakanál (4) falatozó (3) főzés (5) freud (1) haiku (3) halál (5) honda (1) ital (1) kolbász (2) kritika (3) lázár ervin (1) lecsó (4) legénykonyha (5) lencse (1) monológ (2) nyár (2) pác (1) pácolás (1) pálinka (1) panellakás (2) panellecsó (1) recept (4) rozé (1) szerelem (4) szex (2) tőgy (1) vacsora (1) vér (1) vita (1) Címkefelhő

Gasztroentellektüellek szívinfarktust kapnak, de gyorsan készen van

2012.04.25. 18:07 Csák Gergely

Te lenézed a Lidlit? Nem jársz bevásárolni, csak a Kulináriszba? Akkor te bizony a felső tízezerbe tartozol, drágám.

A lakosság nagy része Aldizik meg Lidlizik. Miért? Mert olcsón lehet kapni dolgokat.

Az alábbi kaja is olyan, ami gyorsan készen van - amíg egy tészta megfő mellé, már összedobtad -, ráadásul hal, ergo egészséges. És mindent megvehetsz hozzá a Lidliből. (Ezt a blogposztot nem ők támogatták.) Azaz egyvalamit nem: a fokhagymát. Azt vegyél a piacon, méghozzá magyart. (Nem megyünk bele mélyebb hungarológiai és nacionálekonómiai kérdésekbe, maradjunk annyiban, hogy a kínai fokhagyma a Lidliből le lett tesztelve, szar. Ebből is látszik, hogy nem ők támogatták ezt a posztot.)

De, ha már éhes vagy, kéne valami cuccos-zaftos kaja, menjél be és vegyél rá egy tuna steak nevű konzervet, egy adag spagettitésztát és némi paradicsomszószt a pultról. A számla értéke kb hatszáz forint.

Hazaérve tegyél föl vizet a tésztának, cseppents bele némi olajat és sózd meg (így lassabban forr fel, de oda se neki, a tészta nem jó ízetlenül.) Egy serpenyőbe kockázz hagymát és fokhagymát. A hagyma elhagyható. Ha van otthon ezeréves paprika, paradicsom, beleteheted azt is. (Bármit beletehetsz, egyszer répával csináltam, rettenetes lett.)

Ezt pirítsd meg kicsit olajon, vigyázz, a fokhagyma magában hamar odaég. Sózd meg, bontsd fel a tuna steak-konzervet, és ahogy van, kúrd bele az egészet. Nyomkodd szét egy fakanállal, tegyél rá vastagon oregánót (ugye, azért fűszerek vannak otthon..., ne legyél balfasz), fehér borsot (fekete is jó), ebből kevés is elég, meg olyan zöld fűszert, ami éppen otthon van. Ha a hal összerottyant a hagymával/fokhagymával (ami volt otthon), addigra felforr a víz, tedd bele a spagettitésztát. Egy maroknyit, az pont elég lesz.

A halra öntsél paradicsomszószt, nem kell sok. Megint rottyantsd össze. De ha nagyon éhes vagy, keverd össze és így is meg lehet enni. A tuna steak a konzervből kiszedve, pirítóson is isteni egyébként.

Ha a tészta megfőtt, öntsd le róla a vizet, majd borítsd rá a halra, csepegtess rá olívaolajat (ha van otthon, jól megdobja az ízét) és kutyuld össze a halas szósszal. ha van otthon sajt, reszelj rá, ha nincs, nem kell.

Amikor a csaj szex után kijelenti, hogy farkaséhes és úgy enne valami finomat, akkor ezzel lehet villogni. Amikor hazaérsz 11-kor az edzésről és nem akarsz párizsis kenyeret enni állva a nyitott hűtőnél, ezzel boldoggá teheted magad. Kaja, egészséges, gyorsan kész van, mit akarsz még?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://legenykonyha2.blog.hu/api/trackback/id/tr474473246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása