HTML

Legénykonyha

Tükörtojás, halott állatok, megalázott növények. Benne van, hogy elbasszuk.

Friss topikok

Címkék

alkohol (6) bélszín (1) büfé (7) cb350 (2) cserna-szabó andrás (2) cukor (2) dráma (1) dugás (5) édesség (3) étel (6) étkezde (5) étterem (1) fakanál (4) falatozó (3) főzés (5) freud (1) haiku (3) halál (5) honda (1) ital (1) kolbász (2) kritika (3) lázár ervin (1) lecsó (4) legénykonyha (5) lencse (1) monológ (2) nyár (2) pác (1) pácolás (1) pálinka (1) panellakás (2) panellecsó (1) recept (4) rozé (1) szerelem (4) szex (2) tőgy (1) vacsora (1) vér (1) vita (1) Címkefelhő

Laktózba mártózó

2012.06.23. 10:46 kurtvonnegutemailcime

Tán a tejlevesről kéne szólni.

Amikor még voltak nyarak, és a nyarakban ott pumpált a gyerekség, és voltak ízek, meg szagok: például volt íze a zöld színnek, szaga volt a napsárgának; akkor énnekem a nagyanyám tejlevest főzött, s örült neki.

S örült, s az öröméből fakadott a tejleves.

Meg a kutyavonyításból.

Nincs ebben was ist das, a nagymamák örülősek, van bennük kegyfaktor, s 400200 kegyfaktoros volt az én nagymamám, soseleégős, ezüst utazó, marvelhős, enyim. Univerzumomba való.

desiree11.jpg

 Nem emlékszem pontosan, de mintha az én nagymamám valami kifőzdében lett volna teddide, csak a zörgő fém ételhordó rémlik, aminek három epizódja volt:

- a bevezetés

- a tárgyalás

- meg nagyapám, amikor elaludt, délután rendszerint, és a nagyapám olyan volt, hogy horkolt, ha tejlevesre kényszerítette a nagyanyám, de nem csak akkor mondjuk. Mert horkolt.

Volt a tejlevesben valami varázslat, benne volt, hogy ilyet csak asszony forralhat össze, hogy a férfinak a tejlevessel dolga nincs, hogy a tejleves neki csak élveznivaló, nyammogást elősegítő grufuty, hogy a nő a tejleves maga, felkészített erre a nagyanyám, hogy az asszony édes, mint a méz, harapnivaló, mint a leveles tészta, és fehér, akár a hó.

Asszony: forralj, cukrozz, a kicsapódó laktózt kezeld fakanállal, édesíts megint, tésztázz, tán betűvel, mindegy, és mikor felzabáltak, hiányozz, akár függőnek a narkotikum.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://legenykonyha2.blog.hu/api/trackback/id/tr44606056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása